WikiTools.ro

QR Code pentru acest URL

WikiTools.ro: QR Code

ads

Verifica si genereaza grafic codurile de bare EAN 13 sau EAN 8 (European Article Number). Algoritm generare EAN.

Twitter Facebook Digg MySpace LinkedIn Email

     Codul de bare EAN 13 (European Article Number) a fost creat ca un superset al codului UPC 12(Universal Product Code) dezvoltat in SUA. Codul de bare EAN 13 este folosit in domeniul vanzarii cu amanuntul a bunurilor, pe baza lui facandu-se corespondenta intre tipul bunului achizitionat si pretul acestuia.

     Codul de bare EAN 8 este derivat din codul EAN 13, fiind folosit in special pentru produsele mici, pe care spatiul de tiparire a codului este redus (Ex: pachetele de tigari).

     Codul EAN 13 contine 4 campuri distincte: primele 1, 2 sau 3 cifre reprezinta codul de tara conform listei GS1, urmatoarele 4, 5 sau 6 cifre (in functie de codul de tara) reprezinta codul producatorului, penultimele 5 cifre reprezinta codul produsului si ultima cifra este o cifra de control. Codurile ISBN-10 si ISMN-10 se pot converti in EAN 13 prin prefixarea cu "978" sau "979", iar ISSN-10 prin prefixare cu "977".

     Verificarea codului de bare se face astfel: se aduna produsele dintre cifrele numarului si ponderea asociata pozitiei (de la dreapta spre stanga - exceptand ultima cifra - pozitiile impare au pondere 3, iar pozitiile pare au ponderea 1). Codul este valid daca valoarea cu care se completeaza suma pana la primul multiplu de 10 este egala cu cifra de control.

 

Codul EAN:

 

 

 

 

     Daca doriti sa folositi aceasta aplicatie in pagina dvs. personala, copiati urmatorul snippet Wikitools:

 

<!-- Puteti modifica parametrii height si width dupa cum doriti, pentru incadrarea perfecta in pagina dvs. -->
<iframe src="http://wikitools.ro/indexmute.php?action=ean" frameborder=0 height=180 width=680> </iframe>

 

     Informatii detaliate despre cum puteti folosi snippet-urile Wikitools si Google Gadgets gasiti in sectiunea Help