WikiTools.ro

QR Code pentru acest URL

WikiTools.ro: QR Code

ads

Verifica codul de publicatie ISBN (International Standard Book Number). Cautare carte pe Internet.

Twitter Facebook Digg MySpace LinkedIn Email

     Codul ISBN (International Standard Book Number) este un numar de inregistrare cu caracter international, care identifica in mod unic o carte tiparita. Acest cod este eliberat de un Birou National ISBN si contine: indicativul tarii sau limba in care este publicata cartea, indicativul editurii si un numar asociat unui singur titlu de carte (acest numar nu va mai putea fi asociat niciodata vreunui alt titlu). Codul ISBN este folosit ca element cheie pentru inventarierea cartilor de catre editori, distribuitori de carte, comercianti, biblioteci, etc.

     Exista doua tipuri de coduri ISBN: ISBN-10 si ISBN-13.

      - Structura ISBN-10 se bazeaza pe 4 grupe de cifre, din care 3 variabile: prima grupa reprezinta limba sau locatia geografica unde se afla editura care a tiparit cartea, grupa a doua este codul editurii, grupa a treia este identificatorul unic al titlului, iar grupa a patra (ultima cifra sau litera) reprezinta cifra de control a numarului ISBN. Verificarea ISBN 10 se face astfel: se insumeaza produsele partiale dintre fiecare cifra a numarului cu o pondere de valoare (11 - pozitia cifrei) iar rezultatul se imparte la 11, extragandu-se restul acestei impartiri. Daca restul este 0, caracterul de control trebuie sa fie si el tot 0. Daca restul este 10, caracterul de control trebuie sa fie X. Codul este valid daca caracterul de control este egal cu (11 - restul impartirii la 11).

      - ISBN 13 este format din ISBN 10 care se prefixeaza cu cifrele 978 sau 979 si la care se modifica in mod corespunzator cifra de control. Verificarea ISBN 13 se face astfel: se calculeaza suma produselor partiale ale cifrelor numarului cu ponderea asociata (ponderea este 1 ptr cifrele cu pozitia impara si 3 pentru cele cu pozitita para) si se extrage restul impartirii la 10 a acestei sume. Codul este valid daca (10 - rest impartire) este egal cu cifra de control.

 

 

ISBN:

 

 

 

 

     Daca doriti sa folositi aceasta aplicatie in pagina dvs. personala, copiati urmatorul snippet Wikitools:

 

<!-- Puteti modifica parametrii height si width dupa cum doriti, pentru incadrarea perfecta in pagina dvs. -->
<iframe src="http://wikitools.ro/indexmute.php?action=isbn" frameborder=0 height=180 width=680> </iframe>

 

     Informatii detaliate despre cum puteti folosi snippet-urile Wikitools si Google Gadgets gasiti in sectiunea Help