WikiTools.ro

QR Code pentru acest URL

WikiTools.ro: QR Code

ads

Cum importati aplicatii Wikitools in pagina personala sau in iGoogle

 

Last Update: 2011-11-02 13:42:37

Twitter Facebook Digg MySpace LinkedIn Email

     Acest site contine o colectie de aplicatii software online din diverse domenii. Aceste aplicatii sunt in cea mai mare parte implementari ale unor algoritmi si sunt insotite intotdeauna de explicatia algoritmilor implementati, astfel incat utilizatorul sa inteleaga functionarea si utilitatea acestora. Majoritatea acestor algoritmi sunt folositi in viata cotidiana fara ca macar sa ne dam seama, exemplu: codul numeric personal, codul de identificare fiscala, codul bancar iban, codul de card si multe altele.

     Mare parte din aceste coduri sunt explicate in sectiunile urmatoare si, pe baza lor, sunt implementate aplicatii care sa va ajute sa verificati sau sa generati aceste coduri.

     Site-ul a fost dezvoltat astfel incat aplicatiile existente aici sa poata fi folosite facil de catre oricine in mod direct sau prin importarea lor in site-urile personale.

     Exista doua modalitati prin care puteti folosi aplicatiile de pe Wikitools.ro: prin folosirea unui snippet (cod XHTML reutilizabil) pus la dispozitie in cadrul unei aplicatii sau prin folosirea codului unui Google Gadget care implementeaza aplicatia respectiva.

 

     Fiecare aplicatie implementata se afla in cate o pagina a site-ului. Fiecare pagina contine mai multe elemente: denumirea aplicatiei, o bara cu butoane prin care puteti shareui cu prietenii pagina curenta, o explicatie a aplicatiei implementate in pagina respectiva, aplicatia propriu-zisa impreuna cu rezultatul folosirii ei si o sectiune speciala cu codul pe care il puteti folosi pentru importul aplicatiei in pagina dvs.

 

     Cum folosesc un snippet:

 

     Exemplu de snippet pe care il puteti importa:

 

<!-- Puteti modifica parametrii height si width dupa cum doriti, pentru incadrarea perfecta in pagina dvs. -->
<iframe src="http://wikitools.ro/indexmute.php?action=qr" frameborder=0 height=180 width=680> </iframe>

 

     Copiati acest cod si lipiti-l oriunde doriti sa fie afisat in pagina personala. In cadrul acestui cod puteti modifica parametrii height si width dupa cum doriti, pentru a incadra fereastra iframe ce contine aplicatia in pagina dvs. Prin acest snippet, este incarcata in iframe doar aplicatia, fara explicatiile aferente si restul paginii in care aceasta este vizibila pe site-ul Wikitools.ro.

 

     Fiti fara grija, pagina dvs. va fi protejata de un eventual cod malitios care ar putea aparea in interiorul iframe-ului prin mecanismul de securitate implementat in browser.

 

     Cum folosesc un Google Gadget:

 

     Ce este un Google Gadget? Un Google Gadget este tot o aplicatie web dinamica ce poate fi introdusa intr-o pagina web prin copierea unui cod in zona in care se doreste implementarea acesteia. Deosebirea fata de snippetul Wikitools consta in faptul ca aplicatia Google Gadget trebuie sa respecte standardele de implementare definite de Google si poate fi parametrizata cu dimensiunile dorite si cu un cadru de vizulizare atractiv, in cadrul unei sectiuni speciale a Google.

 

     Nu toate aplicatiile Wikitools sunt implementate si sub forma de Google Gadget. Cele care sunt implementate si sub forma de Gadget-uri detin in bara de sharing si in pagina principala aceste tipuri de butoane: Add to your page as Google Gadget Add to your iGoogle

 

     Exemplu de cod obtinut din sectiunea Google Gmodules care implementeaza un Google Gadget.

 

<script src="http://www.gmodules.com/ig/ifr?url=http://hosting.gmodules.com/ig/gadgets/file/106661069079336290788/qrgr.xml&synd=open&w=300&h=300&title=QR+Code+for+your+website&border=%23ffffff%7C3px%2C1px+solid+%23999999&output=js"></script>

 

     Prin apasarea butonului Add to your iGoogle puteti introduce aplicatia in desktopul dvs. iGoogle fara a fi nevoie sa fiti logat pe Google.

 

     Daca doriti sa-mi propuneti realizarea si a altor tipuri de aplicatii, imi puteti trasmite un mesaj in sectiunea Feedback a siteului.